Celerka babičky Karolíny

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Celerka babičky Karolíny Foto:
Celerka babičky Karolíny
Foto: Hermína / Prima

V druhém díle kulinární show se Karolína, domácí kuchařka, podělila o rodinný recept na oblíbenou krémovou polévku z celeru. S minimem surovin vykouzlíte lahodné jídlo, které přímo pasuje k podzimu.

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
střední bulvový celer 1 ks
brambory 3 ks
máslo 2 lžíce
šunka od kosti 50 g
čerstvá pažitka
Postup
1

Jeden střední celer oloupeme a buď nahrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na kostky, totéž uděláme s bramborami. V hrnci si rozpustíme dvě lžíce másla, nasypeme na něj celer a brambory. Několik minut opékáme. Pak zalijeme cca litrem vody, osolíme a vaříme 15 minut. Přidáme smetanu ke šlehání.

2

Pak celerku rozšťoucháme mačkadlem na brambory, čímž se krásně zahustí, ale zároveň v ní necháme i pevnější kousky. Kdo má rád homogenní krémy, může samozřejmě i rozmixovat.

3

Šunku nakrájíme na malé kostičky, opečeme na pánvi na másle a pak ji dáme do středu každého talíře s celerkou a přidáme několik pokrájených stébel pažitky.

Videa

reklama

reklama