Čekankové puky s kozím sýrem, petrželkou a sezamem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čekankové puky s kozím sýrem, petrželkou a sezamem Foto:
Čekankové puky s kozím sýrem, petrželkou a sezamem
Foto: archiv Prima FRESH

Jemně nahořklá chuť čekanky získá další rozměr díky zkaramelizovanému cukru a výraznému kozímu sýru.

Suroviny
čekankové puky 4 ks
čerstvý kozí sýr 200 g
sezamová semínka 1 lžíce
cukr krupice 3 lžíce
nasekaná hladkolistá petržel 2 lžíce
sůl
čerstvě namletý bílý pepř
Postup
1

Očistěte čekanku a puky podélně rozkrojte na půlky. Dejte cukr do mělkého talíře a čekankové puky v něm z řezné strany obalte. Lehce oklepejte a nechte 5–10 minut vstřebat.

2

Připravené puky potřete olivovým olejem, rozdrobte na ně kozí sýr, zasypte nasekanou petrželí, sezamovými semínky, solí a bílým pepřem. Pečte na pečicím papíře v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.

3

Servírujte jako teplý předkrm s bílým pečivem.

Vyzkoušejte i další recepty s čekankovými puky:

Recept

Zapečená čekanka s parmskou šunkou Foto:

Zapečená čekanka s parmskou šunkou

Čekankové puky jsou neprávem opomíjenou zeleninou. Svěží, křupavé listy čekanky se hodí nejen do salátů. Protentokrát je zkuste proměnit v lahůdkový zapečený skvost.

Recept

IMG_6057_Fotor Foto:

Čekankový salát s modrým sýrem

Tentokrát Zdeněk Pohlreich věnoval celou epizodu sýrům, kterých je na trhu mnoho a mnoho. Šéf použil do tohoto čekankového salátu sýr s modrou plísní, který se často...

Recept

Zapečená čekanka se sýrem Foto:

Zapečená čekanka se sýrem

Čekanka je skvělá zelenina, která se hodí zasyrova do salátů, ale moc jí sluší i tepelná úprava. Takto upravenou čekanku podávejte jako přílohu k bílému masu nebo rybě,...

Recept

Lutyšský bramborový salát s fazolkami, čekankou a opečenou slaninou  Foto:

Lutyšský bramborový salát s fazolkami, čekankou a opečenou slaninou

Tento salát chutná nejlépe, když ho podáváte ještě za tepla. Studená křupavá poduška z čekanky a polníčku dodá salátu potřebnou svěžest, teplé brambory se slaninou a...

Videa

reklama

reklama