Čedarové tyčinky se slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 26–30 ks
Tyčinky z listového těsta s čedarem Foto:
Tyčinky z listového těsta s čedarem
Foto: All

Čedarové tyčinky jsou ideální chuťovkou pro jakoukoliv příležitost: oslavu, rodinný sraz nebo jako malá svačinka k televizi. Navíc, slaninka vypečená dokřupava je silně návyková!

Suroviny
čerstvé listové těsto 2 balení
vejce 1 ks
kajenský pepř 2 lžičky
nastrouhaný čedar 1 hrnek
slanina nakrájená podélně na polovinu 18 plátků
hnědý cukr 1/2 hrnku
pokrájený čerstvý rozmarýn 1 lžíce
sůl 1/4 lžičky
Postup
1

Troubu předehřejte na 190 °C. Vyložte plech alobalem, položte na něj rošt a potřete ho olejem, aby se tyčinky nepřipalovaly.

2

První balení listového těsta rozložte na prkénko a lehce ho potřete rozšlehaným vejcem (nemusíte ho využít celé, mělo by stačit i na druhé balení). Ochuťte jednou lžičkou kajenského pepře.

3

Nakonec ho posypejte polovinou čedaru, rovnoměrně po celém povrchu. Vezměte váleček, lehce ho poprašte moukou a těsto jemně poválejte, aby se sýr zatlačil do těsta. Stejným způsobem připravte i druhé balení.

4

Těsto rozkrájejte na asi centimetr široké proužky. Každý pruh těsta vezměte, přeložte v půlce, stlačte konce a několikrát jemně zatočte.

5

Vezměte tenký plátek slaniny, omotejte ho kolem zatočeného plátku těsta a položte na rošt. Tento postup zopakujte se všemi plátky těsta.

6

V mělké míse dobře smíchejte hnědý cukr, posekaný rozmarýn, sůl a pepř. Opatrně vezměte "slaninový" pruh těsta a obalte ho v připravené směsi. Vraťte ho zpět na rošt a pokračujte v obalování.

7

Pečte 30 až 50 minut, v polovině pečení plech otočte, některé trouby pečou v zadní části mnohem víc. Doporučujeme tyčinky pravidelně kontrolovat přibližně od třicáté minuty pečení. Po upečení je nechte 5 minut chladnout na roštu. Poté můžete servírovat!

Tyčinky z listového těsta s čedarem 4 Foto:

Tyčinky z listového těsta s čedarem 3 Foto:

Tyčinky z listového těsta s čedarem 2 Foto:

Čedarové tyčinky se slaninou, foto: halfbakedharvest.com

Videa

reklama

reklama