Carbonara s pečeným květákem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Carbonara s pečeným květákem Foto:
Carbonara s pečeným květákem
Foto: All

Carbonara trochu jinak: tato vylepšená varianta obsahuje dokřupava vypečený květák, ale také houby. O to víc vás zasytí! :)

Suroviny
špagety 230 g
olivový olej 1 lžíce
menší hlávka květáku, růžičky 1 ks
houby, na čtvrtky 8 ks
slanina 6 plátků
vejce 2 ks
česnek, prolisovaný 3 stroužky
parmazán, nastrouhaný 1/4 hrnku
sůl, pepř
čerstvá petrželka 2 lžíce
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Růžičky květáku a houby zalijte olejem, promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Rozložte na plech v jedné vrstvě a pečte asi 30 až 40 minut (v půlce doby pečení promíchejte).

3

Špagety uvařte podle návodu. Slaninu vypečte na pánvi, poté slijte téměř všechen výpek (až na jednu lžíci), přidejte česnek, restujte půl minuty a následně vypněte sporák.

4

V misce smíchejte vejce, sýr, pepř, sůl a petrželku.

5

Uvařené špagety sceďte (trochu vody si ponechejte).

6

Do pánve se slaninou přidejte špagety, vaječnou směs, květák s houbami a vše dobře promíchejte (pokud je třeba, přilijte trochu převařené vody z vaření špaget).

Carbonara s pečeným květákem 2 Foto: Carbonara s pečeným květákem; foto: jocooks.com

Videa

reklama

reklama