Carbonara s chorizem a salát z katalánského trhu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Carbonara s chorizem, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited Foto:
Carbonara s chorizem, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited
Foto: David Loftus

Výborné krémové těstoviny s lehce pikantní omáčkou, a k tomu svěží salát se sladko-kyselou zálivkou. Toto výtečné jídlo si podle receptu Jamieho Olivera zvládnete připravit za 15 minut! Další podobně rychlé chuťovky najdete v nové kuchařce Jamie Oliver - 15 minut v kuchyni!

Co potřebujete: Všechny ingredience připravené • Horká voda v konvici • Velká pánev na smažení na středním plameni • Velký hrnec s pokličkou na vysokém plameni

Suroviny
Těstoviny:
penne 320 g
chorizo 70 g
čerstvý rozmarýn 2 snítky
česnek 4 stroužky
velké vejce 1 ks
citron 1/2 ks
netučný bílý jogurt 2 vrchovaté lžíce
Salát:
piniová jadérka 25 g
červená čekanka 1 ks
zelená čekanka 1 ks
klementinky 2 ks
mladý špenát 100 g
čerstvá máta 2 snítky
sýr manchego 45 g
sherry ocet 2 lžíce
tekutý med 1 lžička
Postup
1

V pánvi na smažení nasucho opražte piniová jadérka za častého promíchávání • Těstoviny dejte do hrnce, zalijte vroucí osolenou vodou a uvařte podle návodu na obalu • Řapíky čekanky nakrájejte na jemné plátky a lístky odlomte rovnou do mísy • Oloupejte a na tenké plátky nakrájejte klementinky, dejte je do mísy spolu se špenátem a posypte lístky máty • Navrch nastrouhejte malý kousek sýra a salát posypte horkými piniovými jadérky, pánev vraťte na střední plamen

2

Na zálivku promíchejte v hrnku ocet, extra panenský olivový olej a med, osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou • Chorizo, chilli papričku a rozmarýn nakrájejte na tenké plátky a dejte je smažit na 1 lžíci olivového oleje spolu s trochou pepře a ještě k tomu prolisujte neoloupaný česnek a osmažte vše dozlatova

3

Vejce v míse ušlehejte s citronovou šťávou, jogurtem a zbylým nastrouhaným sýrem • Těstoviny sceďte, trochu škrobnaté vody uchovejte • Těstoviny vsypte do pánve s chorizem, sejměte z ohně a dobře promíchejte s krémovou omáčkou, povolte trochou vody z vaření, je-li třeba, a pak osolte a opepřete podle chuti • Salát promíchejte se zálivkou a podávejte k těstovinám

Carbonara s chorizem a salát z katalánského trhu, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited Foto: David Loftus

Carbonara s chorizem a salát z katalánského trhu, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited

Foto: David Loftus

Fotografie a recept použity z knihy: Jamie Oliver – 15 minut v kuchyni (Jamie’s 15-Minute Meals). Recepty: © Jamie Oliver, 2012. Kniha „Jamie Oliver – 15 minut v kuchyni“ vydána v českém jazyce 7.10. 2013 © MLD Publishing s.r.o.

Jamie Oliver - 15 minut v kuchyniJamie Oliver - 15 minut v kuchyni

Nová kuchařka Jamieho Olivera vás naučí vařit bleskově rychlá jídla pro pracovní dny. Volně navazuje na předchozí úspěšný titul „Jamie Oliver – 30 minut v kuchyni“. Kniha čtenáře naučí připravit rychlé a zdravé hlavní jídlo, které nakrmí celou rodinu. „Kniha je zcela a úplně věnována tomu, co chcete – bleskově připravené chutné a výživné jídlo na každý den,“ dodává Jamie Oliver.

Jídla v knize splňují téměř nemožné zadání. Jsou zároveň nutričně a chuťově vyvážená, nezávisí na drahých surovinách a jejich příprava je bleskově rychlá. Recepty jsou načasovány asi na 15 minut přípravy, i začátečníkům ale umožní připravit skvělé jídlo na konci vytíženého pracovního dne.

Recepty jsou rozděleny do 9 hlavních kapitol podle typu jídla – kuře, hovězí, vepřové, jehněčí, ryby, těstoviny, polévky a sendviče, zelenina, snídaně. Řada receptů je vegetariánských, takže se úplně obejdou bez masa. Každá jednotlivá porce pak obsahuje zhruba 580 kalorií a obsahuje maximálně vyvážený poměr živin.

Videa

reklama

reklama