Caprese royal

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Caprese royal  Foto:
Caprese royal
Foto: S vášní pro jídlo

Tento recept má základ v klasickém italském caprese. Je tam sice přidáno to a ono navíc, ale chutě spolu výborně ladí a je to výborná rychlá večeře.

Suroviny
rajčata 2–3 ks
sušená šunka 2 plátky
citron 2 lžíce
bazalka 1 svazek
jarní cibulka
sůl
parmazán
Postup
1

Na talíř do kruhu rozložte plátky rajčat a na ně pak plátky mozzarelly. Sušenou šunku natrhejte na větší kousky a přidejte ji na mozzarellu.

2

Talíř poházejte nahrubo nasekanými kapary, nasekanou bazalkou a jarní cibulkou.

3

Navrch nalijte olivový olej, kterým rozhodně nešetřete, a zakápněte citronovou šťávou

4

Finálně posypejte trochou soli a pepře a navrch už je nastrouhejte parmazán.

5

Vše nechte chvíli proležet, aby se chutě propojily a podávejte s bílou bagetou, která skvěle poslouží k vytření všech tekutin z talíře nakonec.

Caprese royal  Foto:

Caprese royal, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama