Cappuccino mléčná rýže

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Cappuccino mléčná rýže  Foto:
Cappuccino mléčná rýže
Foto: kuchařka Jíme zdravě II.

Rýžová kaše je skvělý způsob, jak odstartovat den. Zvlášť pokud ji připravíte z hnědé rýže. S příchutí kávy, mléka a skořice si na ní určitě pochutnáte.

Článek

Mandlová kaše Foto:

Zdravé snídaně: oblíbené kaše 8x jinak

Náš dnešní výběr zaujme především milovníky sladkých a zdravých snídaní – rozhodli jsme se totiž dát na hromadu nové recepty, kde figurují oblíbené kaše! :)
Suroviny
mandlové mléko (lze nahradit jiným mlékem) 400 ml
vanilkový extrakt 1 lžička
syrová hnědá rýže 55 g
med 1 lžička
silné espresso 1 ks
špetka soli
mletá skořice 1 lžička
Postup
1

Do hrnce nalijte mléko, vanilkový extrakt, espresso, med, špetku soli a skořici.

2

Přisypte rýži, přiveďte k varu a udržujte na středním plameni.

3

Vařte, dokud rýže nezměkne, což trvá cca 35−40 minut.

4

Ozdobte podle chuti, například grilovaným ovocem nebo trochou jogurtu.

Cappuccino mléčná rýže  Foto: Cappuccino mléčná rýže , Foto: kuchařka Jíme zdravě II.

Jíme zdravě s Fitrecepty II.

Jíme zdravě II. Foto:

Je to jen pár měsíců, co trojice studentů Petr Novák, Barbora Kravková a Barbora Hlubučková uvedli na trh svoji kuchařku zdravých receptů, a již tu máme druhý díl. Stejně jednoduché, lákavé a přitom vymazlenější. Taková je kuchařka Jíme zdravě s Fitrecepty II. Na pultech knihkupectví se objeví 10. listopadu za cenu 399 korun. A co nového v ní najdete?

Členění kategorií je hodně podobné. Najdete tu opět Snídaně a svačiny, Polévky, Obědy a večeře, Pomazánky a nově Zdravé mlsání, Nápoje a saláty – a taky Vánoční laskominy. Autoři vyslyšeli přání fanoušků a přidali víc slaných snídaní a dobrot a také víc receptů s masem. Celkem jde o 123 lahodných receptů.

“I tentokrát jsme recepty vymýšleli tak, aby byly zdravé a jednoduché na přípravu. Těšte se na větší rozmanitost ingrediencí a postupů. I když jsme byli trošku odvážnější, pořád jsme dbali na to, aby byly suroviny dobře dostupné a postupy zvládl každý. Všechna jídla, která uvidíte na obrázcích, jsme přitom připravovali a fotili v normální kuchyni s běžným vybavením. A když jsme to zvládli my, zvládnete to taky!” připomíná za všechny tři autory hlavní devízu studentské kuchařky Petr Novák.

Videa

reklama

reklama