Candát se slaninou a salátovými srdíčky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Candát se slaninou a salátovými srdíčky Foto:
Candát se slaninou a salátovými srdíčky
Foto: archiv Gurmet

Maso s jemně oříškovou chutí nesnese dlouhou úpravu. Jako jeho společníky zvolte ty nejlepší ingredience a za pár minut se můžete rozmazlovat královskou lahůdkou.

Suroviny
candát 4 filety
olivový olej 2 lžíce
máslo 3 lžíce
česnek 1 stroužek
salátová srdíčka 2 ks
sůl
Postup
1

Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C. Filety osolte a opepřete.

2

Rozpalte pánev, nalijte do ní olej a přidejte 2 lžíce másla. Do pánve vložte candáta, opékejte ho asi 2 minuty po každé straně a maso při tom přelévejte tukem. Filety přendejte do pekáčku a dopečte asi 4 minuty.

3

Mezitím osmahněte na kostičky nakrájenou slaninu na pánvi po rybě, asi 2 minuty. Přidejte oloupaný a nasekaný česnek, na osminky nakrájená srdíčka salátu a poslední lžíci másla. Už jen krátce prohoďte v másle, zalijte citronovou šťávou a podávejte s rybou.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE

Videa

reklama

reklama