Bylinkový kapr s hlívou v alobalu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bylinkový kapr s hlívou v alobalu  Foto:
Bylinkový kapr s hlívou v alobalu
Foto: Sladkovodní kuchařka

Kapr je tradiční česká ryba, kterou většina národa na talíři potká pouze na Vánoce. Ale je to škoda, kaprovi sluší i jiné úpravy než smažení v trojobalu. Zkuste to tentokrát zdravěji - s bylinkami a hlívou.

Suroviny
porcovaný kapr 800 g
drcený kmín
petrželka
pažitka
máslo 100 g
hlíva 100 g
cibule
sůl
Postup
1

Porce ryby pokapejte citronovou šťávou, osolte a okmínujte. Připravte si 4 čtverce alobalu, které vymazejte trochou másla. Petrželku, kopr a pažitku nasekejte nadrobno a utřete se změklým zbylým máslem.

2

Na střed každého alobalu položte hlívu rozebranou na jednotlivé plodnice, na ně položte porce kapra, které z obou stran potřete bylinkovým máslem, poklaďte cibulí nakrájenou na měsíčky. Alobal pečlivě uzavřete.

3

Položte na plech a dejte na 30 minut péci do trouby předehřáté na 180 °C.

Bylinkový kapr s hlívou v alobalu  Foto:

Bylinkový kapr s hlívou v alobalu                                                                      Foto: Sladkovodní kuchařka

Sladkovodní kuchařkaSladkovodní kuchařka

Sladkovodní ryby si svou kuchařku zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?

Autor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel. Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.

Kniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel.

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.

Videa

reklama

reklama