Bylinkové karbanátky po asijsku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bylinkové karbanátky po asijsku Foto:
Bylinkové karbanátky po asijsku
Foto: Gurmet

Šťavnaté placičky plné voňavých bylinek jsou přímo předurčeny k namáčení do domácí majonézy nebo bylinkového másla.

Suroviny
mleté hovězí maso 400 g
nasekané bylinky (petržel, rozmarýn, tymián a koriandr) 3 velké hrsti
bylinky na obalení 1 hrst
strouhanka ze světlého pečiva 3 lžíce
vejce 2 ks
mletá paprika 1 lžíce
chilli koření 1 lžička
drcené chilli papričky 1 lžička
kari koření 1 lžička
skořice 1 lžička
mletá fenyklová semínka 1 lžička
česnek 5 stroužků
rajčatové pyré (passata) 2 lžíce
nastrouhaný čerstvý zázvor asi 1 lžička
máslo na namáčení 3 lžíce
citron k podávání
sůl
Postup
1

Maso, bylinky, strouhanku, vejce, koření, rozdrcený česnek, passatu, sójovou omáčku a zázvor promíchejte na hladší směs. Dochuťte a dobře ji prohněťte, čím hladší bude, tím lépe bude na špejlích držet. Troubu předehřejte na 160 °C.

2

Z masové hmoty tvořte menší šišky, které napíchejte na špejle. Vložte je na plechu s pečicím papírem do trouby a pečte asi 35 minut (maso je nutné péct zvolna, aby zůstalo šťavnaté). Po upečení namáčejte špízy do rozpuštěného másla a obalte je ve zbylých bylinkách.

3

Šťavnaté špízky podávejte ještě s citronem, aby si je každý mohl zakápnout podle chuti.

Gurmet – Vaše škola vaření

Gurmet - duben 2014

V dubnovém čísle se můžete těšit na tradiční české i moravské velikonoční recepty, včetně beránka. Pozveme vás také na opulentní nedělní oběd v carském stylu. V rámci projektu Gurmet kolem světa totiž tentokrát navštívíme Rusko. Můžete se tedy těšit i na ruské velikonoční speciality. Do přípravy na svátky jara jsme zapojili též děti a upekli jsme s nimi barevné sušenky – ptáčky ozdobené marcipánem.

Přesvědčíme vás, že med může být důležitým hráčem dokonce i při přípravě masitých dobrot. Poradíme vám, jak co nejchutněji naložit s vykoledovanými vajíčky nebo jak si co nejvíc pochutnat na bylinkách. Nevíte si rady, jak a s jakými přílohami připravit ryby? Špičkový kuchař Dalibor Navrátil vám navrhne pět opravdu labužnických způsobů, jak si na nich pochutnat. V dubnu je také nejlepší čas na to, posílit mozek k vyššímu výkonu a zároveň si pochutnat.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama