Byialdi ze zeleniny

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Byialdi ze zeleniny  Foto:
Byialdi ze zeleniny
Foto: Marek Dienstl

V nové kulinární show Rozpal to, šéfe! Zdeněk Pohlreich připravil fantastickou zeleninovou přílohu, která skvěle doplní grilované maso. Nejenže skvěle chutná, ale navíc se bude i krásně vyjímat na stole :)

Při přípravě postupujte podle videoreceptu:

Suroviny
cuketa 1 ks
lilek 1 ks
bílá cibule 1 ks
červená paprika 2 ks
loupaná rajčata 4 lžíce
česnek 3 stroužky
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Papriky očistíme, rozpůlíme a zprudka opečeme na grilu. Až papriky zčernají, ještě horké je dáme do igelitového sáčku a necháme chvíli zapařit, budou se lépe loupat. Lilek a cuketu nakrájíme na stejně velká půlkolečka a osolíme.

2

Cibuli a česnek nasekáme najemno a v pánvi na olivovém oleji podusíme. Přidáme asi 4 lžíce loupaných rajčat, pár snítek tymiánu, osolíme a opepříme. Spařenou papriku nakrájíme na nudličky a promícháme v pánvi s rajčaty.

3

Směs stáhneme z ohně, uhladíme a navrch střídavě naskládáme plátky lilku a cukety. Opepříme a osolíme, pánev zakryjeme alobalem a necháme asi hodinku péct.

Byialdi ze zeleniny 2 Foto: Marek Dienstl

Byialdi ze zeleniny 3 Foto: Marek Dienstl

Byialdi ze zeleniny 5 Foto: Marek Dienstl

Byialdi ze zeleniny  Foto: Marek Dienstl

Byialdi ze zeleniny. Foto: Marek Dienstl

Videa

reklama

reklama