Suroviny
- mozzarella di bufala 2 ks
- chilli papričky (větší) 4–6 ks
- extra virgin olivový olej
- sůl
- pepř
- bazalka
Postup přípravy
- Buvolí mozzarellu nakrájejte na silnější plátky a rozložte na větší talíř.
- Chilli papričky na sucho pomalu opečte na grilu nebo na větší rozpálené pánvi. Pravidelně otáčejte tak, aby se papričky opekly rovnoměrně ze všech stran.
- Když papričky na povrchu začnou černat, dejte je pryč z ohně a vložte na 1–2 minuty do mikrotenového pytlíku. Papričky se zapaří a krásně změknou.
- Následně opečené papričky překrojte, zbavte semínek a pokrájejte je na tenké proužky. Ty rovnoměrně rozložte na připravenou mozzarellu, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Na závěr ozdobte lístky čerstvé bazalky.
- Podávejte s toustem nebo čerstvou bagetou.
Mozzarella s chilli papričkami 2 Zdroj: Michal Šajmir