Burské košíčky

Doba přípravy:
Burské košíčky Foto:
Burské košíčky
Foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Už nevíte, jaké cukroví připravit? Máme pro vás tip na tyto skvělé košíčky s krémem z arašídového másla. Opravdu si pochutnáte! :)

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Suroviny
máslo 200 g
vejce 1 ks
citronová kůra, strouhaná 1 lžička
Krém:
arašídové máslo, hladké bez kousků 200 g
hořká silná káva 5 lžic
máslo 50 g
Poleva:
hořká čokoláda 50 g
smetana ke šlehání 2 lžíce
hrst nesolených arašídů
Postup
1

Z hladké mouky, másla posekaného na kousky, cukru, vejce a citronové kůry vypracujte rychle (nejprve nožem a pak rukama) hladké těsto.

2

Dejte ho ztuhnout do chladničky na půl hodiny. Před koncem této doby rozpalte troubu na 150 °C (horkovzduch).

3

Pak těsto rozválejte na silnější plát (cca 5 mm), vykrajujte z něj kolečka (klidně formičkami na košíčky) a každé kolečko vmáčkněte do formičky. Dno každého košíčku propíchejte vidličkou. Pečte v troubě dorůžova, bude to trvat cca 15 minut.

4

Nechte košíčky mírně vychladnout, vyklepněte je z formiček a než vychladnou úplně, připravte si náplň – arašídové máslo v misce promíchejte s kávou, cukrem a máslem. Cukrářským tvořítkem nastříkejte ozdobně do každého košíčku trošku krému.

5

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni se smetanou (dejte pozor, aby se nezačala vařit). Vzniklou polevu dejte do tvořítka a ozdobte košíčky – nastříkejte na ně buď tenké čárky, nebo spirálku, tak aby stále prosvítal arašídový krém. Na závěr je posypejte pokrájenými arašídy.

Burské košíčky 2 Foto: Burské košíčky; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Článek

Karamelky  Foto:

20+ originálních receptů na slané i sladké jedlé dárky

Někdy je poněkud nesnadné vymyslet vhodný dárek. V tom případě je pomoc snadná! Dobrým jídlem a pitím nikdy nic nezkazíte :) Můžete samozřejmě zajít do obchodu a nakoupit...
Videa

reklama

reklama