Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a chipsy

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a chipsy  Foto:
Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a chipsy
Foto: archiv Hellman´s

Burgery se staly v našich končinách velkým hitem. Pokud hledáte inspiraci, jak jim dát nový švih, zkuste tento delikátní recept s dobrým sýrem a výtečnou karamelizovanou cibulí. Určitě si pochutnáte :)

Suroviny
mleté hovězí maso 130 g
olej 1 lžíce
camembert 4 plátky
hamburgerová bulka 1 ks
listový salát, nakrájený (ideálně barevný mix) 1 hrst
chipsy (bramborové nebo zeleninové) 1 hrst
sůl a čerstvě namletý pepř
Karamelizovaná cibulka:
velká cibule 1 ks
cukr krupice 1 lžíce
olej 1 lžíce
vinný ocet 2 lžíce
špetka soli
Postup
1

Cibuli nakrájejte na tenké nudličky, osolte a pozvolna restujte na rozehřátém oleji, až získá karamelově zlatou barvu a změkne. Pak přidejte cukr a restujte, dokud se cukr nerozpustí. Přilijte ocet a nechte jej důkladně odpařit a stáhněte z plamene. Cibule bude mít konzistenci džemu. Nechte mírně vychladit.

2

Maso opepřete a vymíchejte do mazlavé konzistence. Vytvořte z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici nechte 30 minut zatuhnout.

3

Maso zprudka orestujte z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s troškou oleje, položte na něj plátky camembertu a vložte na chvíli pod gril, aby se sýr roztavil.

4

Housku rozkrojte napůl a pod grilem obě části otoustujte z obou stran.

5

Na spodní díl namažte půl lžíce tatarské omáčky, naaranžujte nasekaný salát, druhou polovinu tatarky, maso s camembertem, nahoru navrstvěte karamelizovanou cibuli a čipsy. Přiklopte křupavým „víčkem” housky.

Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a chipsy  Foto: Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a chipsy; foto: archiv Hellman´s


Videa

reklama

reklama