Bún cha – grilované vepřové s nudlemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bún Cha - grilovaný vepřový bůček s nudlemi Foto:
Bún Cha - grilovaný vepřový bůček s nudlemi
Foto: kuchařka Ohnivý kuře II

Poklad z rodinných vietnamských kuchařek – grilovaný bůček bún cha s kousky krkovice zvládnete uvařit stejně jako rodilý Vietnamec.

Článek

12 receptů z vietnamské kuchyně Foto:

12 receptů z vietnamské kuchyně

Vietnamská kuchyně zažívá v Čechách obrovský boom a v různých bistrech a restauracích lze narazit už na poměrně autentické pokrmy. Tento kout Asie nabízí jídla lehká, plná...
Suroviny
Krkovice:
vepřová krkovice 400 g
galangal 1 ks
citronová tráva 1 ks
krevetová pasta 1 lžička
rybí omáčka 1 lžíce
saté omáčka 1 lžička
olej, cukr, sůl a pepř na dochucení
Bůček:
vepřový bůček 400 g
cibule 1 ks
cukr 1 lžička
sůl 1 lžička
olej 4 lžíce
tenké rýžové nudle 1 balení
Zálivka:
česnek 2 stroužky
rybí omáčka 50 ml
voda 100 ml
cukr 50 ml
ocet 20 ml
limeta 1 ks
K podávání:
čerstvý koriandr
čerstvá perila
thajská bazalka
ledový salát
bambusové výhonky
vietnamská máta
Postup
1

Krkovici nakrájejte na tenké nudličky. Galangal, chilli a citronovou trávu nasekejte najemno a spolu s ostatními surovinami na marinádu smíchejte s krkovicí a nechte odležet v chladničce nejlépe přes noc.

2

Bůček namelte, přidejte suroviny na marinádu a vytvořte malé karbanátky.

3

Bylinky zbavte silnějších stonků a ledový salát nakrájejte na malé kousky. Chilli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte, vymačkejte limetu a smíchejte se zbytkem ingrediencí na zálivku.

4

Nudle uvařte dle návodu na obalu a nechte vysušit.

5

Krkovici a karbanátky rozprostřete na grilovací rošt a grilujte dozlatova. Nemáte-li gril, můžete použit silnou litinovou pánev.

6

Maso spolu s nudlemi a bylinkami namáčejte do zálivky a jezte vše dohromady.

Další recepty z oblíbeného seriálu Ohnivý kuře najdete v nové kuchařce:

kuchařka Ohnivý kuře II Foto:

OHNIVÝ KUŘE II

80 NOVÝCH ORIGINÁLNÍCH RECEPTŮ ZE SERIÁLU S VŮNÍ JÍDLA A CHUTÍ ŽIVOTA

Epizody z oblíbeného seriálu a hlavně recepty z něj v další knižní podobě – pro příznivce partičky z televizní obrazovky přichází druhý přírůstek do knihovny.

Najdete v něm 80 nových originálních receptů, od české klasiky známé i neznámé přes slovutné světové recepty až po pikantní asijské novinky. A otevřeno je i v cukrárně, Veroničiny žloutkové věnečky jsou prostě nepřekonatelné.

Pobavte se nejen u obrazovky, ale i v kuchyni a vyberte si z nabízené galerie receptů k snídani, obědu i večeři.

Vydává nakladatelství Euromedia / IKAR

Videa

reklama

reklama