Bůček po asijsku

Doba přípravy:
Bůček po asijsku Foto:
Bůček po asijsku
Foto: Tereza Pánková TASTYTALKINGS.COM

Misky plné rýže a všelijakých chutných surovin – přesně o tom může být asijská kuchyně. Ať už jsou to syrové ryby, nakládaná zelenina nebo třeba tento křupavý bůček s jarní cibulkou a sezamem! ;)

Článek

Pomalu pečený bůček Foto:

10 báječných receptů na šťavnatý vepřový bůček

Pokud přijmete jako fakt, že tuk je nositelem chuti, pak vepřový bůček má výsadní postavení a patří mezi kousky masa, které vás určitě nezklamou. Pokud mu dáte dostatečnou...
Suroviny
bůček, bez kosti 400 g
jasmínová rýže
jarní cibulka
Marináda na maso:
třtinový cukr 4 lžíce
rybí omáčka 2 lžíce
česnek, najemno nasekaný 1 větší stroužek
cibule, na kostičky 1 ks
Postup
1

Jako první si uvařte jasmínovou rýži podle návodu. Já mám doma rýžovar, takže už rýži ani jinak nevařím. Po uvaření ji uchovávejte do podávání v teple – to umí rýžovar také skvěle.

2

Bůček nakrájejte na velmi tenké plátky. Z omáček, cukru, česneku a cibule vytvořte marinádu, do které pak maso dejte alespoň na 1 hodinu, misku samozřejmě schovejte do lednici.

3

Maso vyndejte z marinády, odstraňte cibuli i česnek a rozložte plátky na pečicí mřížku. Troubu dostatečně rozehřejte, maso vložte dovnitř a pod mřížku dejte plech. Grilujte dozlatova.

4

Do misek si nandejte porci rýže, několik plátků bůčku a na závěr zasypejte čerstvou jarní cibulkou i sezamem.

Bůček po asijsku 2 Foto:

Bůček po asijsku; foto: TastyTalkings

Tasty TalkingsVítejte u Tasty Talkings!

Jmenuji se Tereza Pánková a k psaní o jídle jsem začala tíhnout v prvním roce studia na vysoké škole. Tehdy jsem si uvědomila, že psané slovo a focení jsou pro mě to pravé! Nejlepší variantou k realizaci tohoto koníčku se nakonec stalo založení blogu! Ten můj se jmenuje TastyTalkings.com a najdete na něm recepty, články zaměřené na svět gurmánů a fotoreporty z cest. Psaní je zkrátka něco, čím bych se chtěla v budoucnu živit!

Videa

reklama

reklama