Brynzová kaše se zelím

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Brynzová kaše se zelím  Foto:
Brynzová kaše se zelím
Foto: Kubo Krížo / Bjukitchen

Brynzová kaše chutná jako pravé halušky, takže když máte chuť na něco opravdu výživného a zároveň nemáte moc času, tak tohle rozhodně zabere!

Suroviny
ovesné vločky 3/4 hrnku
dobré kysané zelí 100 g + trochu na ozdobu
ovčí brynza 150–200 g
menší bílá cibule 1/2 ks
kousek másla
středně velké uvařené brambory 2 ks
sůl
Postup
1

Vločky nasypte do rendlíku, zalijte je dvojnásobným množstvím vody a lehce osolte. Když jsou vločky skoro hotové, přidejte k nim kysané zelí a po chvilce přisypte i brynzu. Vše dobře promíchejte a ještě trochu povařte.

2

Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozpusťte kousek másla a cibuli na něm opečte. Uvařené brambory nastrouhejte nahrubo.

3

Hotové vločky dochuťte solí a rozdělte do misek. Navrch nasypte trošku kysaného zelí a nastrouhanou bramboru. Nakonec ozdobte opečenou cibulkou a podávejte.

Brynzová kaše se zelím  Foto:

Brynzová kaše se zelím  Foto: Brynzová kaše se zelím , Foto: Kubo Krížo / Bjukitchen

Další recepty na nevšední ovesné kaše od Bjukitchen najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Jarní koleda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Zbrusu nové číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti už od 9. března – a je plné receptů, které vám domů přivolají jaro.

BJUKITCHEN: Kuchařka pro šťastné vaření

Bjukitchen Foto:

Nová kuchařka Bjukitchen je plná receptů, kuchařských tipů, strhující radosti a zajímavých tváří. Přináší návod, jak si najít v jídle zálibu a každodenní štěstí. „Při společném stolování nejde jen o to, jak nasytit žaludky, ale i o umění vychutnat si chvíle, kdy je lidem společně dobře,“ říká autorka Bára Karpíšková, jejíž radost ze života je nakažlivá.

Ač se svým mužem Tomášem Karpíškem (zakladatel sítě podniků Ambiente) navštívila nejvyhlášenější restaurace světa, zažila kulinářské výlety i vážné diskuse šéfkuchařů nad nejlepšími pokrmy, sama se doma snaží vařit „normálně“. Nemá ráda okázalost a to, když se věci berou příliš vážně. A tak s lehkostí uvaří i z obyčejných surovin, které klidně nakoupí v nejbližší večerce. Stačí jen zapojit fantazii!

„Bjukitchen odráží naše představy o způsobu vaření, který je smysluplný: jednoduchý, efektní, srozumitelný, zábavný a autentický. Výjimečnost receptů spočívá v nápadu, jak z běžného udělat dobré, ne v exkluzivních surovinách,“ dodává Bára.

Více informací najdete na www.bjukitchen.cz.

Videa

reklama

reklama