Brynzová kaše s pečenou mrkví

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Brynzová kaše s pečenou mrkví  Foto:
Brynzová kaše s pečenou mrkví
Foto: Kubo Krížo / Bjukitchen

Jakkoliv vám to může znít podezřele, brynzová ovesná kaše je prostě skvělá! Jednak chutná jako halušky, takže budete mít pocit, že jste opravdu VAŘILI! Navíc krásně zahřeje a zasytí.

Suroviny
oranžová mrkev 2 ks
černá mrkev 2 ks
kadeřávek 1 větší list
ovesné vločky 1/2 hrnku
ovčí brynza 150 g
Postup
1

Předehřejte troubu na 190 °C. Pak lehce očistěte mrkve a nakrájejte je na různě velké kousky. Nějaké překrojte podélně, z jiných udělejte třeba špalíčky. Mrkve nasypte na plech, zakápěte olivovým olejem, lehce osolte a důkladně promněte mezi prsty. Vložte do trouby na zhruba 8 minut.

2

Mezitím připravte kadeřávek. Natrhejte ho na různě velké kousky, nasypte do misky, zalijte olivovým olejem a lehce posolte. Pak ho pečlivě promasírujte rukama, přidejte ho na plech k mrkvi a vraťte do trouby. Společně pečte v troubě zhruba dalších 7 minut. Kadeřávek by měl být hezky křupavý.

3

Vločky uvařte v dvojnásobném množství vody, ale nesolte je, protože brynza je slaná dost. Uvařené vločky by měly mít kašovitou konzistenci, když je naberete na lžíci, sklouzávají dolů jako hustší polévka. Pokud se stane, že máte vločky moc tuhé, přilijte trochu vody, zamíchejte a ještě chvíli vařte.

4

Když jsou vločky uvařené, přidejte k nim brynzu a podle chuti je lehce dosolte. Vločky rozdělte na talíře a navrch naskládejte opečenou zeleninu.

Brynzová kaše s pečenou mrkví  Foto:

Brynzová kaše s pečenou mrkví  Foto: Brynzová kaše s pečenou mrkví, foto: Kubo Krížo / Bjukitchen

BJUKITCHEN: Kuchařka pro šťastné vaření

Bjukitchen Foto:

Nová kuchařka Bjukitchen je plná receptů, kuchařských tipů, strhující radosti a zajímavých tváří. Přináší návod, jak si najít v jídle zálibu a každodenní štěstí. „Při společném stolování nejde jen o to, jak nasytit žaludky, ale i o umění vychutnat si chvíle, kdy je lidem společně dobře,“ říká autorka Bára Karpíšková, jejíž radost ze života je nakažlivá.

Ač se svým mužem Tomášem Karpíškem (zakladatel sítě podniků Ambiente) navštívila nejvyhlášenější restaurace světa, zažila kulinářské výlety i vážné diskuse šéfkuchařů nad nejlepšími pokrmy, sama se doma snaží vařit „normálně“. Nemá ráda okázalost a to, když se věci berou příliš vážně. A tak s lehkostí uvaří i z obyčejných surovin, které klidně nakoupí v nejbližší večerce. Stačí jen zapojit fantazii!

„Bjukitchen odráží naše představy o způsobu vaření, který je smysluplný: jednoduchý, efektní, srozumitelný, zábavný a autentický. Výjimečnost receptů spočívá v nápadu, jak z běžného udělat dobré, ne v exkluzivních surovinách,“ dodává Bára.

Více informací najdete na www.bjukitchen.cz.

Videa

reklama

reklama