Bryndzové halušky s koprem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Bryndzové halušky s koprem Foto:
Bryndzové halušky s koprem
Foto: KitchenStory.cz

Halušky kopr krásně navoní a odlehčí. Pokud patříte mezi milovníky kopru, rozhodně doporučujeme! :)

Suroviny
střední brambory 3 ks, cca 500 g
vejce 1 ks
bryndza 200 g
slanina 40 g
vepřové sádlo 1/2 lžíce
menší hrst kopru
sůl
Postup
1

Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu.

2

Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy na jemném struhadle s hroty. Nastrouhané brambory pustí dost vody, dobře je vymačkejte a veškerou vodu slijte.

3

K bramborům přidejte 1 vejce, sůl a polohrubou mouku. Každý druh brambor bude potřebovat jiné množství mouky, proto je vždy lepší kousek hotového těsta hodit do vroucí vody a odzkoušet si, jestli halušky drží tvar a nerozvářejí se.

4

Část těsta přepasírujte přes haluškové síto do vroucí vody a vařte zhruba 2–3 minuty, dokud nevyplavou halušky na hladinu. Seberte je cedníkem, dejte bokem do hlubokého talíře a opakujte se zbylým těstem.

5

Do rozpálené vyšší pánve dejte uvařené halušky a přidejte k nim všechnu brynzu. Ta se pomalu začne rozpouštět, všechno tedy spolu promíchejte, aby se ochutil brynzou každý kousek.

6

V menším rendlíku si do zlatova a do křupava, na vepřovém sádle, orestujte na kostičky nakrájenou slaninu.

7

Halušky podávejte ideálně na nahřátém talíři, rychle chladnou. Navrch dejte lžíci vypražené slaniny a zasypte čerstvě nakrájeným koprem.

Bryndzové halušky s koprem 2 Foto: Bryndzové halušky s koprem; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama