Bruschetty s česnekovo-hráškovým pyré

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bruschetty s česnekovo-hráškovým pyré  Foto:
Bruschetty s česnekovo-hráškovým pyré
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Prajednoduchý nápad, bleskurychlé provedení, italská inspirace a navždy jisté místo ve vašem chlebíčkovém receptáři. Zejména na jaře.

Suroviny
nadrobno nakrájený medvědí česnek (nebo 1 stroužek česneku a 1 hrst hladkolisté petrželky) 1 hrst
zelený hrášek 2 hrnky
nakrájená pažitka 2 lžíce
nadrobno nakrájená kůra nakládaných citronů v soli 1 lžíce
chilli vločky 1/4 lžičky
sůl a čerstvě namletý pepř
krajíčky bílého chleba nebo veky, opečené 12 ks
Postup
1

V kastrůlku promíchejte česnek, petržel, 1 lžíci oleje, špetku soli a 120 ml vody. Vsypte hrášek, uveďte do varu a na středním stupni povařte za občasného promíchání, až hrášek změkne (mražený bude asi za 2 minuty). Sceďte a tekutinu z vaření uchovejte.

2

Hrášek rozmixujte na hrubší směs a v misce ji promíchejte s nakrájenou pažitkou, ½ lžící nakrájené citronové kůry, 1 lžící citronové šťávy, chilli a 2 lžícemi oleje. Tekutinou z vaření rozřeďte tak, aby vznikla hutná, ale roztíratelná pomazánka, a je-li třeba, ještě ji osolte a dochuťte.

3

Naneste na nasucho opečené krajíčky chleba zakapané trochou oleje a ihned podávejte.

PRIMA TIP: Pomazánku můžete připravit den předem a uchovat v chladu. V soli nakládané citrony jsou specialitou arabské kuchyně, najdete je ve specializovaných obchodech.

Bruschetty s česnekovo-hráškovým pyré  Foto: Bruschetty s česnekovo-hráškovým pyré; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama