Bruschetta se salsou z grilovaných rajčat

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Bruschetta se salsou z grilovaných rajčat Foto:
Bruschetta se salsou z grilovaných rajčat
Foto: www.iprima.cz

Bruschetta je vlastně podzimní recept, ale v našich končinách ho máme spojený především s létem. A to kvůli kvalitě rajčat, která je u nás v létě nejlepší.

Suroviny
větší ciabatta 3 ks
zralá rajčata 5 ks
pár kapek balzamikového octa
česnek 1 stroužek
hladkolistá petrželová nať 1 hrst
sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Nejprve nakrájejte rajčata na silnější kolečka. Opečte je z obou stran na pánvi nebo na grilu a nechte vystydnout. Nakrájejte je na malé kostičky a dejte do mísy.

2

Nakrájená rajčátka zakapejte olivovým olejem, balzamikovým octem a přidejte nasekanou petrželovou nať. Osolte, opepřete a vše zlehka promíchejte.

3

Ciabattu nakrájejte na 1 cm silné plátky a opečte na pánvi, na grilu či v troubě.

4

Opečené bruschetty potřete česnekem a podávejte obložené rajčatovou salsou.

Videa

reklama

reklama