Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami  Foto:
Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami
Foto: archiv Bertolli

Výbornou cibuládu si můžete připravit i do zásoby. V lednici vydrží i několik týdnů a použít se dá i k sýrům, pod maso nebo lžíci přidejte do zeleninových či luštěninových polévek. Doporučujeme použít kvalitní víno, na výsledku je to znát.

Suroviny
ciabatta nebo jiný italský chleba 6 plátků
máslo nebo Bertolli s máslem a olivovým olejem
červená cibule 500 g
česnek 1 stroužek
červené suché víno 250 ml
ocet aceto balsamico
tmavý cukr 1 lžička
filátka ančoviček 6 ks
olivy kalamata
rukola nebo řeřicha
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
1

Ve větší pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a vložte červenou cibuli nakrájenou na klínky. Po přibližně 10 minutách osolte a opepřete. Přilijte 250 ml vína, zastříkněte balzamikovým octem a přidejte lžičku tmavého cukru. Vařte na mírném ohni, dokud se tekutina nevypaří a cibule nezkaramelizuje, přibližně dalších 45 až 50 minut. Cibuládu takto připravte ideálně den předem.

2

Chléb nakrájený na centimentrové plátky opečte v předehřáté troubě na 200 °C. Po vyjmutí z trouby potřete stroužkem česneku. Lehce vychladlé plátky pečiva potřete máslem nebo margarínem.

3

Na bruschettu navrstvěte cibuládu, ančovičku, pokrájené olivy a ozdobte rukolou nebo řeřichou.

Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami  Foto: Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami, foto: archiv Bertolli

Další nápady, jak připravit originální chlebíčky, najdete zde:

Článek

Originální nápady na chlebíčky Foto:

13 originálních nápadů na obložené chlebíčky

Svátky jsou časem setkávání, rodinných sešlostí i vánočních večírků. Nevzpírejte se tradici a připravte pro své hosty národní poklad – oblíbené chlebíčky! Při jejich...

Videa

reklama

reklama