Brownies

Doba přípravy:
Počet porcí: 12 ks
Brownies Foto:
Brownies
Foto: isifa.com

Brownies jsou původem americká laskomina, která ovšem v našich končinách rychle zdomácněla. My pro vás máme recept na základní těsto, které můžete upravovat dle vlastní fantazie. Přidejte třeba ořechy, sušené nebo čerstvé ovoce a pokaždé stvoříte novou lahůdku.

Suroviny
máslo 125 g
holandské kakao 45 g + na poprášení
velké vejce 2 ks
mouka s kypřicím práškem 150 g
hořká čokoláda (50–70% kakaa), nasekaná 60 g
Postup
1

Rozpusťte máslo. Sundejte z plotny a vmíchejte do něj kakaový prášek.

2

Vejce vyšlehejte do pěny, přidejte cukr a znovu důkladně vyšlehejte. Vmíchejte kakaovou směs. Přisypte mouku a spolu s čokoládou ji vmíchejte do směsi.

3

Těsto nalijte do vymazaného pekáče (20 x 20 cm), vyloženého pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut nebo dokud nebude těsto propečené, ale pořád vlhké.

4

Nechte vychladnout a potom nakrájejte na kostky. Důkladně poprašte dalším kakaovým práškem.

Brownies Foto:

Brownies                                                                                                                  Foto: isifa.com

Další recepty na základní těsta, ale i další originální sladké moučníky, najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 11. března:

Článek

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo...
Videa

reklama

reklama