Brokolicovo-špenátová krémová polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Brokolicovo-špenátová krémová polévka  Foto:
Brokolicovo-špenátová krémová polévka
Foto: Cherries On Top

Máte rádi krémové polévky? Pak byste měli zařadit do svého repertoáru tenhle jemný brokolicovo-špenátový krém. Trocha chilli mu dodá nakonec ten správný říz.

Suroviny
cibule 1 ks
domácí vývar 1 l
brokolice 1/2 hlávky
čerstvý špenát 2,5–3 hrnky
sůl
sušené chilli dle chuti
limetka 1/4 ks
zakysaná smetana k servírování
Postup
1

Nakrájejte cibuli nadrobno a zpěňte na tuku v hrnci, ve kterém budete připravovat polévku. Přilijte vývar a přihoďte oloupanou bramboru nakrájenou na kousky. Vařte do změknutí. Přihoďte brokolici a vařte cca 2 minuty, přidejte špenát a ještě tak dvě minutky povařte. Přihoďte strouhaný parmazán, osolte, opepřete a odstavte z plotny.

2

Tyčovým mixérem mixujte dohladka. Vraťte zpátky na plotnu, dohřejte, přidejte chilli papričku podle chuti (měla by tam být cítit opravdu jenom lehce) a zakápněte limetkou. Pokud je polévka moc řídká, nechte vyvařit do požadované konzistence.

3

Před servírováním ozdobte zakysanou smetanou.

Brokolicovo-špenátová krémová polévka  Foto:

Brokolicovo-špenátová krémová polévk, foto: Cherries On Top

cherries on topTřešinka na dortu...

Bára K. je autorkou relativně mladého blogu CherriesOnTop.blogspot.com. Vášeň pro pečení ji chytla už ve dvanácti letech, kdy se bez bázně vrhla na pečení vánočního cukroví, a o pár let později začala psát svůj první blog.

Nyní se jako osmnáctiletá věnuje pečení na zakázku, fotografování a hudbě, studuje klavír a flétnu na hudebním gymnáziu. Ve volném čase píše recenze jídel z pražských restaurací.

Videa

reklama

reklama