Brazilské ceviche

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Brazilské ceviche  Foto:
Brazilské ceviche
Foto: archiv Fénix

Ceviche je čerstvá ryba zasyrova marinovaná v limetkové šťávě, chilli a čerstvém koriandru. Jedná se o předkrm, který je zvláště oblíbený v přímořských oblastech latinské Ameriky.

Suroviny
filet z mořského vlka / tresky (nakrájený na kostičky) 500 g
menší oloupané krevety 200 g
červená cibule 1 ks
rajče 1 ks
čerstvý koriandr, nasekaný 1 hrnek
šťáva ze 2-3 limetek
červené chilli papričky (jemně pálivé) 1-2 ks
sůl
čerstvě namletý pepř
pečená tortilla k podávání
Postup
1

Nakrájenou rybu bez kůže a krevety smícháme v misce se šťávou z limetek. Mísu pak uložíme do chladničky, dokud maso nezkřehne (30 – 60 minut).

2

V misce smícháme nadrobno nakrájené rajče, cibuli, chilli papričky a koriandr. Přidáme maso a směs dobře promícháme, přidáme kousky pomeranče a případně dochutíme solí a pepřem.

3

Jako přílohu doporučujeme pečenou tortillu.

Brazilské ceviche  Foto: archiv Fénix

Pšeničné pivo Fénix v sobě originálně snoubí chuť Belgie s vůní thajského koriandru a brazilských pomerančů. Jedná se o vyladěnou kombinaci, která je celosvětové oblíbená i při přípravě pokrmů. K našemu receptu se skvěle hodí vychlazený Fénix se srpkem pomeranče na okraji sklenice.

Videa

reklama

reklama