Brazilská feijoada

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Brazilská feioada Foto:
Brazilská feioada
Foto: isifa.com

Pod tajemným názvem brazilská feiojada se ukrývá vepřové maso s fazolemi. A aby toho masa nebylo málo, přidejte ještě chorizo klobásy.

Suroviny
černé fazole 300 g
uzené maso, na kostky 700 g
uzené rolky, na kostky 400 g
kvalitní klobása (chorizo) 4 ks
cibule, nahrubo nasekaná 1 ks
česnek 3 stroužky
kuřecí vývar 250 ml
červené víno 250 ml
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Fazole dejte do hrnce, nalijte na ně vodu tak, aby byly přikryté. Přiveďte do varu a vařte 5 minut. Odstavte z plotny a nechte přes noc absorbovat tekutinu.

2

Předehřejte troubu na 180 °C. Rozehřejte olej v zapékací míse a maso opékejte, dokud nebude dohněda. Přidejte klobásku, cibuli a česnek a opékejte dalších 10 minut. Přidejte vývar, bobkové listy a červené víno a dochuťte solí a pepřem. Přidejte fazole a přikryjte poklicí.

3

Hrnec dejte asi na 2 hodiny do teplé trouby, dokud nebudou fazole měkké. Kdyby se směs příliš vysušovala, přidejte vodu.

Brazilská feioada Foto: isifa.com

Brazilská feijoada. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama