Brambůrky se salsou

Doba přípravy:
Brambůrky se salsou Foto:
Brambůrky se salsou
Foto: isifa.com

Tyto brambůrky s rajčatovou salsou jsou typickým pokrmem na Kanárských ostrovech. Originální název je Papas Arrugadas a vy si tuto lahůdku můžete připravit i doma.

Suroviny
rané malé brambory 1 kg
hrubá sůl 30 g
Na rajčatovou salsu:
červená cibule
česnek 2 stroužky
vyzrálá rajčata 4 ks
malá červená chilli paprička 1 ks
sladké sherry 60 ml
petrželka 30 g
čerstvá strouhanka 125 g
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Do velkého hrnce dejte brambory. Nalijte vodu tak, aby byly tak akorát zakryté. Přidejte sůl a vařte asi 20 minut.

2

Vodu slijte a hrnec vraťte zpátky na plotnu. Nechte tam brambory tak dlouho, dokud se zbývající tekutina neodpaří a krystalky soli nezůstanou na bramborách.

3

Podávejte s rajčatovou salsou.

4

Rajčatová salsa: Do hrnce dejte nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nasekaná rajčata, chilli papričku a olivový olej. Přikryjte pokličkou a pomalu vařte 10 minut.

5

Přidejte sherry a ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem. Přidejte nasekanou bazalku, petrželku a potom strouhanku.

6

Důkladně promíchejte.

Brambůrky se salsou Foto:

Brambůrky se salsou                                                                            Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama