Brambory zapečené se zelím a uzeným masem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem  Foto:
Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem
Foto: archiv Pražské řeznictví

Zapečená jídla z jednoho pekáče jsou vděčná a velmi oblíbená. Kombinace dozlatova vypečených brambor, kysaného zelí a uzeného masa je jednoduchá, ale velmi dobrá.

Článek

Zapečené těstoviny s květákem a uzeným  Foto:

20 receptů na zapečená jídla z jednoho pekáče

Jídla z jednoho pekáče mají u nás velkou tradici, vždyť kdo by nemiloval už od dětství šunkofleky nebo francouzské brambory? Možností, co v pekáči zapéct, je ale mnohem víc!
Suroviny
brambory 700 g
větší cibule 1 ks
mléko 150 ml
cukr krystal 1 lžíce
celý kmín 2 lžičky
slanina 75 g
sůl
Postup
1

Brambory nakrájejte na tenké plátky. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nadrobno. Osmažte a přidejte zelí i s nálevem. Povařte, přidejte cukr a kmín a poduste (cca 15 min).

2

Zapékací mísu vymažte olejem, vyskládejte vrstvu brambor, na ni třetinu zelí a třetinu uzeného masa. Tento postup zopakujte ještě dvakrát a jako poslední vrstvu vyskládejte zbylé brambory. Osolte a vše zalijte zakysanou smetanou rozšlehanou s mlékem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 35 minut.

Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem  Foto: Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem; foto: archiv Pražské řeznictví

Článek

Hasselback brambory s konfitovaným česnekem Foto:

22 super receptů na oblíbené pečené brambory

Brambory jsou jednou ze základních surovin české kuchyně, a proto se není co divit, že je máme tak rádi ve všech podobách. Pomiňme protentokrát bramboráky, bramborové...

Videa

reklama

reklama