Brambory plněné lilkem s tapenádou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Brambory plněné lilkem s tapenádou Foto:
Brambory plněné lilkem s tapenádou
Foto: Mořská (nejen) kuchařka

Tyhle plněné brambory jsou tak dobré, že skvěle poslouží jen tak samy o sobě. A nebo je můžete podávat jako netradiční přílohu.

Suroviny
menší salátové brambory 12 ks
dužina z lilku 1 hrnek
olivová tapenáda 4 lžíce
černé olivy 12 ks
zelené vařené fazolky 12 ks
sůl
Postup
1

Brambory uvařte, ne však zcela doměkka, rozpulte je a vydlabejte.

2

Vydlabanou hmotu vložte do mixéru. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm dužinu lilku, tu poté přidejte též do mixéru, dále přidejte tapenádu z černých oliv a 3 lžíce olivového oleje a vše rozmixujeme.

3

Ochuťte solí a pepřem, naplňte vydlabané brambory a pečte v předehřáté troubě při 220 °C asi 12 minut. Před podáváním ozdobte černými olivami a zelenými fazolkami.

Brambory plněné lilkem s tapenádou Foto:

Brambory plněné lilkem s tapenádou, foto: Mořská (nejen) kuchařka

Mořská nejen kuchařka, Foto: Mořská (nejen) kuchařka

Nová kuchařka z edice Jídlo jako lék je věnována mořským produktům. Ryby a dary moře obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, zaslouží si proto pevné místo v našem jídelníčku. Nabídka na českém trhu se stále zvětšuje, takže vybrat si může opravdu každý. Víte ale, jak si ze spousty neznámých produktů vybrat? Jak je správně nakupovat a jak si je doma připravit?

V knize najdete mnoho cenných rad pro nákup a zpracování ryb a mořských plodů, ale i mnoho důležitých informací a receptů. Určitě oceníte i podrobné popisy postupů přípravy ryb pro vaření a konzumaci s názornými fotografiemi krok za krokem zachycujícími postup.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Videa

reklama

reklama