Bramborový salát s limetovou zálivkou s pistáciemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bramborový salát s limetovou zálivkou s pistáciemi Foto:
Bramborový salát s limetovou zálivkou s pistáciemi
Foto: isifa.com

Saláty z brambor jsou poměrně syté. Zkuste je kombinovat s lehčími ingrediencemi a budou skvělé jako příloha ke grilovanému masu, ale i jako lehčí samostatné jídlo.

Suroviny
salátové brambory 750 g
pražené solené pistáciové oříšky 150 g
sůl 1 špetka
limeta (alespoň 1 bio) 2 ks
olivový olej 3 lžíce
zeleninový vývar 5 lžic
čerstvě mletý černý pepř 1 špetka
malý pórek 2 ks
sušená rajčata v oleji 40 g
rukola 1 svazek
Postup
1

Brambory důkladně vykartáčujte a vařte v osolené vodě asi 25 minut. Pistáciové oříšky vyloupejte, krátce promíchejte ve vařící vodě, nechte odkapat a jádra oloupejte. Polovinu oříšků najemno namelte. Bio limetu omyjte v horké vodě, otřete do sucha a nastrouhejte trochu kůry. Limetu vymačkejte, šťávu a nastrouhanou kůru smíchejte s namletými pistáciemi, olejem, horkým vývarem, solí a pepřem.

2

Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a promíchejte s připravenou zálivkou. Pórek a sušená rajčata nakrájejte na jemné nudličky, promíchejte spolu s připraveným salátem a pod pokličkou nechte asi hodinu odpočívat, aby se chutě spojily.

3

Z rukoly vytřiďte uvadlé lístky, omyjte ji a nechte důkladně odkapat. Salát ještě promíchejte, dochuťte solí, pepřem a případně trochou limetové šťávy. S rukolou salát naaranžujte do servírovací mísy a posypte zbývajícími pistáciovými oříšky.

Videa

reklama

reklama