Bramborový salát s fenyklem a kalamáry

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bramborový salát  s fenyklem a kalamáry Foto:
Bramborový salát s fenyklem a kalamáry
Foto: Vlado Kníž

Tak tento salát se šéfovi tedy povedl. Připomene vám chuť léta a jistě vás i zasytí díky bramborám. A k tomu skvělý dresink! Co víc si přát...

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
rané brambory 5 ks
kalamáry
fenykl
červená cibule 1 ks
sůl
Na dresink:
vejce 2 ks
dijonská hořčice 1 lžička
vinný ocet
citronová šťáva
rostlinný olej
pažitka
petrželka
sůl
Postup
1

Nejdřív si připravte dresink: vejce uvařte natvrdo ve vodě s octem. Pak dejte stranou žloutky, přidejte k nim sůl, pepř, kapku vinného octa a olivového oleje, citronovou šťávu, lžičku hořčice a rostlinný olej. Vše vyšlehejte. Bílky nakrájejte najemno a přidejte ke směsi se žloutky. Přisypte nadrobno nakrájenou pažitku a petrželku a promíchejte.

2

Brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na kolečka. Přidejte k nim nakrájený fenykl, červenou cibuli, dresink a nasekanou nať z fenyklu.

3

Na pánvi nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm chapadla z kalamárů, která jste předem osolili a opepřili. Dochuťte čerstvou bazalkou a nandejte na talíř spolu s bramborovým salátem.

Bramborový salát  s fenyklem a kalamáry Foto:

Bramborový salát  s fenyklem a kalamáry Foto:

Bramborový salát s fenyklem a kalamáry, foto: Vlado Kníž

Videa

reklama

reklama