Bramborový salát s ančovičkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Bramborový salát s ančovičkami Foto:
Bramborový salát s ančovičkami
Foto: isifa.com

Tenhle bramborový salát je lepší na druhý den, když se všechny chutě a vůně propojí. A je určitě zdravější, než jeho majonézovo-smetanová verze.

Suroviny
olivový olej 11/2 hrnku
světlý vinný ocet 1/2 hrnku
cukr 1 lžíce
česnek 2 stroužky
hrubozrnná hořčice 2 lžíce
ančovičky, nasekané 5–15 ks
omyté brambory 1,5 kg
jarní cibulka, najemno nasekaná 2 hrnky
petrželka, nasekaná 1/3 hrnku
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Smíchejte olivový olej, ocet, nakrájený česnek, hořčici a ančovičky. Můžete použít mixér nebo vše promíchat ručně.

2

Uvařte brambory doměkka.

3

Rozkrájejte ještě teplé brambory a v míse je smíchejte s jarní cibulkou, petrželkou a ančovičkovou zálivkou.

4

Salát můžete podávat teplý, nebo jej nechat vystydnout. Těsně před podáváním ho dochuťte. (Před solením ho ochutnejte – ančovičky jsou dosti slané.) Můžete ho také uchovat v lednici několik dní.

Bramborový salát s ančovičkami Foto:

Bramborový salát s ančovičkami                                                                                       Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama