Bramborový krém s houbami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bramborový krém s houbami Foto:
Bramborový krém s houbami
Foto: Kuchařinka.cz

Jednoduchý bramborový krém můžete doladit podle chuti. Pro prcky zdobte mrkvičkou nakrájenou na tenoučné plátky, ale můžete přidat klidně i řapíkatý celer nebo petrželku. Pro „dospěláky“ přidejte hříbky na másle s petrželkou.

Suroviny
brambory 600 g
šalotka 1 ks
zeleninový vývar (můžete ale klidně použít i vodu)
bylinky 1 hrst
máslo 2 lžíce
trocha hub
Postup
1

Na oleji zpěňte trochu šalotky či cibulky a pak přidejte na kostičky nakrájené brambory. Chviličku opečte a pak zalijte vývarem nebo vodou a nechte vařit. Jakmile budou brambory měkké, tak je rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte smetanu, osolte, opepřete a nechte ještě chvíli povařit. Pokud je polévka moc hustá, dořeďte vodou. Nakonec vmíchejte do polévky lžíci másla a už nevařte.

2

Vedle na pánvi si rozpusťe další lžíci másla a hoďte na něj hrstku hříbků, k nim potom petrželku, čerstvou majoránku a klidně i pažitku a nechte chviličku zavadnout a podusit.

3

Do misky nalejte polévku a dejte jednu až dvě lžíce hub. Posypte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte.

Bramborový krém s houbami Foto:

Bramborový krém s houbami, foto: Kuchařinka.cz

Kuchařinka IISeznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Videa

reklama

reklama