Bramborový koláč s celerem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bramborový koláč s celerem Foto:
Bramborový koláč s celerem
Foto: Gurmet

Tento nevšední slaný koláč je variací na oblíbené české téma bramborák či cmunda. Příprava je snadná a výsledná chuť díky celeru příjemně překvapí.

Suroviny
celer 300 g
větší brambory 4 ks
vejce 2 ks
prolisované stroužky česneku 6 ks
nasekaná petržel 1 hrst
sůl a pepř
med 1 lžíce
nastrouhané a nasekané vlašské ořechy (nejsou nutné)
Postup
1

Celer nastrouhejte na hrubším struhadle, brambory na jemnějším. Přidejte vejce, půl kelímku smetany, osolte, opepřete, přidejte česnek a nasekanou petrželku, med, mouku a případně nasekané ořechy.

2

Troubu předehřejte na 170 °C. Směs vložte do vymazané koláčové formy (můžete ji vysypat mletými ořechy) a pečte asi 40 minut. Podávejte se zbylou osolenou a opepřenou smetanou.

Gurmet - leden 2014Časopis Gurmet - Vaše škola vaření

Lednový Gurmet vás vybaví recepty nejen nacukroví, které připravíte v cukuletu, ale také vám nabídne lahůdkový itinerář na oslavu posledního dne v roce a na bohaténovoroční hodování. Od receptu na rychlou severskou lahůdku – tatarák z lososa, přes teplé i studené chuťovky, až po utopence, které vás (nejen) druhý den po bujaré oslavě opět proberou k životu.

Jistě vás v tomto čísle potěší také recepty nasladkosti bílé a kypré jako sníh. Spolu se zvídavou cestovatelkou Janou Karasovou navštívíte Moldavsko a ochutnáte ukázky z jejího gastronomického repertoáru a zahřejete se pořádně horkými drinky. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří budou chtít napravit vánoční stravovací hříchy. Už teď se mohou těšit na recepty, které najdou v rubrice Zdraví – tentokrát jsou to jídla, která prý účinně brzdí stárnutí!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama