Bramborové pusinky s pancettou a cizrnová polévka s petrželovým pestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bramborové pusinky s pancettou a cizrnová polévka  Foto:
Bramborové pusinky s pancettou a cizrnová polévka
Foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Ve čtvrté epizodě Pečeme podle hvězd připravila Eva Holubová pečené placičky z vařených brambor. Kuchaře Martina Kincla to inspirovalo k přípravě luxusních bramborových pusinek s italskou pancettou, ke které servíroval krémovou cizrnovou polévku.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny
Polévka:
cizrna sterilovaná 1 plechovka (400 g)
zeleninový bujón (bio) 1 kostka
malá cibule 1 ks
malá mrkev 1 ks
mléko 100 ml
mletý římský kmín 1/4 lžičky
Petrželové pesto:
hladkolistá petržel 20 lístků
vlašské ořechy, vyloupané 3 ks
Bramborové pusinky:
upečené brambory 300 g
italská slanina pancetta
vejce 1 ks
sůl
Postup
1

Na mořské soli si upečte doměkka brambory. Oloupejte je a ještě teplé nahrubo nastrouhejte. Pancettu nakrájejte na drobné kostičky, orestujte na oleji a poté vysypejte do nastrouhaných brambor. Přidejte hladkou mouku, vejce, osolte, důkladně promíchejte a stříkacím sáčkem vytvarujte na pečicí papír dle fantazie. Pečte v rozpálené troubě na 180 stupňů 20 minut.

2

Očištěnou nadrobno nakrájenou cibulku a mrkev orestujte, přidejte sterilovanou cizrnu, římský kmín, zalijte portským vínem, 300 ml zeleninového vývaru a svařte. Jakmile bude tekutiny asi 2 cm, přilijte smetanu, mléko a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.

3

Na ozdobu použijte petrželkové pesto, které si připravte v hmoždíři rozdrcením petrželky, ořechů a soli. Nakonec přidávejte olivový olej, aby bylo pesto hodně vláčné. Takto připraveným pestem ozdobte polévku na talíři a servírujte s bramborovými pusinkami.

Bramborové pusinky s pancettou a cizrnová polévka  Foto: Bramborové pusinky s pancettou a cizrnová polévka; foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na PrimaPLAY.

Ve čtvrté epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Evy Holubové a jejího syna Adama Holuba. S diváky se podělili o tvarohové buchty a Potato scones (placičky z vařených brambor).

Pečeme podle hvězd - 4.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 4.díl, Foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Videa

reklama

reklama