Bramborové nočky s medvědím česnekem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bramborové nočky s medvědím česnekem  Foto:
Bramborové nočky s medvědím česnekem
Foto: Easy weekends

Využijte krátkou sezonu medvědího česneku naplno! Jedna z nejranějších bylinek báječně ochutí pomazánky, omáčky i polévky. Nejenže má nezaměnitelné aroma a chuť, navíc je bohatým zdrojem vitaminu C, zlepšuje trávení a činnost žaludku a urychluje hojení ran.

Suroviny
medvědí česnek 200 g
sůl a čerstvě mletý pepř
brambory uvařené ve slupce 300 g
vejce 1 ks
nasekaná hladkolistá petržel 1 lžíce
máslo 50 g
plnotučné mléko 150 ml
Postup
1

Medvědí česnek dejte do mixéru, přidejte olivový olej, osolte a rozmixujte dohladka na pesto. Přendejte do skleničky a dejte vychladit do ledničky.

2

Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nastrouhejte. V míse je smíchejte s moukou a vajíčkem, přidejte nasekanou petrželku a vypracujte hladké těsto. Z něj vytvořte válečky, nakrájejte je na stejně velké špalíčky a hned vařte ve vroucí vodě asi 5 minut. Pak je vyndejte na síto.

3

V kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte hladkou mouku, orestujte a vlijte studené mléko. Rozšlehejte na hladkou omáčku a vařte asi 10 minut. Část pesta vmíchejte do omáčky a dosolte.

4

Na talíře vlijte omáčku, přidejte uvařené noky a pokapejte zbylým pestem. Ozdobte nasekaným medvědím česnekem.

Bramborové nočky s medvědím česnekem  Foto: Bramborové nočky s medvědím česnekem, foto: Easy weekends

Easy weekends Foto:

Easy weekends

David Skokan, ed. Jana Vašáková

Snadné víkendové vaření na celý rok

Hledáte inspiraci na snadné a zároveň sezonní pokrmy na víkendový stůl? Řešíte, co uvařit, aby si pochutnala celá rodina? Pak vám přijde k chuti knížka od kuchaře a foodstylisty Davida Skokana.

Od jara až do zimy vám bude průvodcem surovinami pro dané období a zároveň vám představí více než 90 vyzkoušených receptů nejen na víkend. Mužská jízda v kuchyni může začít…

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

 


Videa

reklama

reklama