Bramborové loďky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
1Výstřižek_Fotor Foto:
1Výstřižek_Fotor
Foto: All

Populární jídlo v anglicky mluvících zemích. Stačí jednou vyzkoušet – a budete ho chtít adoptovat.

Suroviny
velké moučné brambory 4 ks
máslo 8 lžic
jarní cibulka 4 ks
nastrouhaný sýr typu čedar 1 hrnek
Postup
1

Mřížku dejte do středu trouby a předehřejte ji na 200 °C. Brambory rozložte na mřížku a upečte je doměkka, trvá asi 1 hodinu 15 minut. Nechte je trochu vychladnout, pak je podélně rozkrojte a vydlabejte. Vydlabanou dužinu promíchejte s rozdrobenou opraženou slaninou, nakrájenou cibulkou a většinou sýra.

2

Mřížku dejte pod gril v troubě a předehřejte ho. Vydlabané brambory rozložte slupkou nahoru na plech a potřete je rozpuštěným máslem. Grilujte 1 minutu, pak obraťte, vnitřky vytřete máslem a grilujte, až budou lodičky křupavé a zlatohnědé.

3

Do každé lodičky dejte náplň a posypte ji zbylým sýrem. Krátce zapečte pod grilem, až se sýr rozpustí.

Bramborové loďky Foto:

DALŠÍ BÁJEČNÉ RECEPTY Z PODZIMNÍCH SUROVIN NAJDETE V NOVÉM ČÍSLE ČASOPISU PRIMA FRESH, KTERÉ JE V PRODEJI OD 16. ZÁŘÍ:

Článek

Prima FRESH - podzim 2015  Foto:

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Dny se zkracují, po ránu se na loukách povalují chuchvalce mlhy a noci začínají přinášet chlad, který připomíná, že léto skutečně končí. Tahle chvíle si žádá oprášit...
Videa

reklama

reklama