Bramborové curry s kuřetem

Doba přípravy:
Bramborové curry s kuřetem Foto:
Bramborové curry s kuřetem
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Pokud je někdo větší jedlík, uvařte si navíc klidně rýži nebo kupte, případně upečte indický nán. Brambory přímo v curry vás ale celkem dobře zasytí. ;)

Článek

Zeleninové kari z Keraly, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited Foto:

21x kari v hlavní roli

Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!
Suroviny
kuřecí maso z prsou nebo stehen 300 g
brambory 300 g
větší mrkev 2 ks
červená paprika 1–2 ks
Koření:
curry 2 lžíce
římský kmín 1 lžička
mletý koriandr 1 lžička
garam masala 2 lžičky
česnek 3 stroužky
čerstvý koriandr
sůl
Postup
1

Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájejte na kostky.

2

Nejprve na oleji orestujte všechno koření. Když se rozvoní, přidejte maso a orestujte.

3

Osolte, přihoďte brambory a mrkev, podlijte vodou nebo vývarem do výšky směsi, přiklopte a duste 15 minut.

4

Pak přidejte papriku a posekaný česnek a ještě 5 minut provařte.

5

Dochuťte a při podávání posypte čerstvým koriandrem. Kdo ho nemá rád, může posypat petrželkou.

Bramborové curry s kuřetem 2 Foto: Bramborové curry s kuřetem; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

Videa

reklama

reklama