Bramborová galetka se slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Bramborová galetka se slaninou  Foto:
Bramborová galetka se slaninou
Foto: Hermína / Prima

Galetka z bramborových plátků obalených ve slanině je skvělá jako předkrm nebo příloha, ale můžete ji podávat i jako samostatný pokrm se salátkem. Na velkou parádu vám postačí pár základních surovin...

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 2. dílu s tématem BRAMBORY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
brambory 600 g
cibule 1 ks
dijonská hořčice
salátová okurka
rajče
sůl
čerstvě namletý pepř
rozmarýn
tymián
Postup
1

Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Odřezky slaniny orestujeme v pánvi na olivovém oleji, přidáme nasekanou šalotku a dva stroužky česneku. Přidáme brambory a nasekaný rozmarýn. Dochutíme solí a pepřem a krátce orestujeme. Formičku vymažeme máslem a vyložíme jí plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj formy. Dovnitř dáme bramborovou směs a zavřeme ji přesahující slaninou. Dáme do trouby předehřáté na 190 °C na 10–12 minut.

2

Mezitím připravíme jednoduchý dresink ze zakysané smetany, kapky citronu, lžíce dijonské hořčice. Ochutíme solí a pepřem a promícháme.

3

Stihneme také připravit salátek – salátovou okurku nakrájíme na kostičky, stejně tak rajče. Promícháme spolu a ochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.

4

Galetku servírujeme s dresinkem a minisalátkem.

Bramborová galetka se slaninou  Foto: Hermína / Prima

Bramborová galetka se slaninou , Foto: Hermína / Prima

 

Videa

reklama

reklama