Božské jarní špagety

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Božské jarní špagety Foto:
Božské jarní špagety
Foto: Marek Kučera

Tady se spojily snad všechny ikonické druhy zeleniny zelené barvy a bylinek, aby vytvořily senzační soulad chutí a vůní. Jednoduché těstoviny jsou pro ně tím nejlepším podkladem.

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :) U zeleného chřestu pak stačí oloupat pouze spodní třetinu.

Suroviny
špagety 1 balení
zelený chřest 1 svazek
avokádo 1/2 ks
česnek 1 stroužek
šťáva z 1/2 limetky
čerstvé bylinky (petrželka, koriandr, estragon)
bazalka 6 lístků
nízkotučná zakysaná smetana 1/2 kelímku
olivový olej 3 lžíce
šalotka 1 ks
mražený hrášek (povolený) 1 hrnek
rukola 2 hrsti
sůl
Postup
1

Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu. Vložte špagety a vařte je 5 minut, pak ke špagetám vložte kousky chřestu a vařte ještě 4 minuty, až budou špagety al dente. Vše sceďte.

2

Během vaření špaget rozmixujte avokádo, 2 lžíce olivového oleje, česnek, citronovou a limetkovou šťávu a čerstvé bylinky na hladkou kašičku. Přesuňte ji do misky a promíchejte se zakysanou smetanou.

3

Zbylou lžíci olivového oleje rozehřejte ve velkém kastrole na středním plameni. Přidejte šalotku a smažte ji 2–3 minuty, až zvláční. Přidejte hrášek a rukolu a smažte ještě 2–3 minuty, až také zvláční. Plamen vypněte a do kastrolu vmíchejte špagety s chřestem a omáčku. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Božské jarní špagety Foto: Božské jarní špagety, foto: Marek Kučera

Tento a mnoho dalších receptů najdete v novém jarním čísle časopisu Prima Fresh:

Článek

Jarní koleda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Zbrusu nové číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti už od 9. března – a je plné receptů, které vám domů přivolají jaro.

Videa

reklama

reklama