Borůvkový cheesecake

Doba přípravy:
Borůvkový cheesecake Foto:
Borůvkový cheesecake
Foto: Tak vařím já

Americký dort cheesecake už v českých domácnostech zdomácněl a existují jeho nepřeberné varianty. Vyzkoušejte tentokrát dort s bílou čokoládou a borůvkami. Klidně použijte i zamraženou zásobu z léta.

Suroviny
borůvky 300 g
tučný tvaroh 2 ks
smetana 100 ml
práškový cukr 1 lžíce
hnědý cukr 1 lžíce
máslové sušenky 200 g
máslo 2 lžíce
želatina 2 balíčky
Postup
1

Tvaroh dejte na sítko, polovinu želatiny namočte ve vodě. Sušenky rozdrťte nebo nalámejte a smíchejte s rozehřátým máslem. Hmotu vtlačte do dortové formy a skleničkou s plochým dnem zarovnejte. Dejte vychladit.

2

Vykapaný tvaroh dejte do velké mísy, přidejte práškový cukr a smetanu. Vymíchejte dohladka. Nalámanou čokoládu rozehřejte v mikrovlnné troubě a přilijte do směsi. Želatinu vyždímejte, dejte do malého kastrolku a zahřívejte. Když se rozpustí, okamžitě přilijte lžíci smetany. Odstavte a promíchejte. Pak přidejte do tvarohové směsi a vše opatrně promíchejte. Vylijte na sušenkový korpus a dejte do lednice vše znovu vychladit.

3

Polovinu borůvek smíchejte s hnědým cukrem a vařte asi 5 minut. Druhou polovinu želatiny namočte a pak vyždímanou rozmíchejte v horkých borůvkách. Nechte vychladnout. Nalijte na tvaroh a zbylými borůvkami posypte koláč. Dejte alespoň na 3 hodiny do lednice. Servírujte se snítkou máty nebo meduňky.

Hrubešová - Tak vařím jáTak vařím já

125 receptů pro vytížené ženy

Úspěšná česká herečka Markéta Hrubešová, nyní známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, představuje své recepty. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě.

Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná.

Názorná publikace s více než 200 fotografiemi Davida Krause.

Videa

reklama

reklama