Borůvkové kešu dortíky

Doba přípravy:
Počet porcí: 3 ks
Borůvkové kešu dortíky Foto:
Borůvkové kešu dortíky
Foto: Janina Černá / Cukrfree

Když máte rádi dezerty, ale nechcete přeslazené dortíky – máme pro vás řešení! Tyto krásně barevné a svěží kousky vás chytí za srdce. ;)

Článek

Čokoládová křupka s mascarpone a ovocem Foto:

16 úžasných nepečených dezertů

Komu by se chtělo léto trávit u rozpálené trouby? Naštěstí je tolik jiných možností, jak připravit vynikající moučníky. Vyzkoušejte některý z našich nepečených receptů a...
Suroviny
Spodní vrstva:
kešu 130 g
mletý kokos 100 g
vanilková esence
skořice 1/2 lžičky
kokosové mléko 100 ml
Borůvková vrstva:
kešu (namočené přes noc nebo alespoň 6 hodin) 340 g
mražené borůvky 300 g
kokosové mléko 1/4 hrnku
šťáva z citronu 2 lžíce
kokosový olej 3 lžíce
Dále:
formičky na dort o průměru 12 cm 3 ks
pistácie nebo lesní ovoce na ozdobení
Postup
1

Spodní vrstva: Kešu společně s mletým kokosem, vanilkou, skořicí a kokosovým mlékem vložte do mixéru a mixujte, dokud se nevytvoří hladká hmota.

2

Hmotu poté rozdělte na 3 části a rovnoměrně rozprostřete a pomocí prstů nebo lžíce přitlačte na dno formiček. Formičky poté překryjte a vložte alespoň na 1,5 hodiny do lednice.

3

Borůvková vrstva: Kešu přeceďte, propláchněte a společně s dalšími ingrediencemi vložte do mixéru. Směs mixujte, dokud se nevytvoří jemná hmota.

4

Vzniklou hmotu poté rozdělte na 3 části a rovnoměrně rozprostřete do formiček se zatuhlou spodní vrstvou.

5

Hotové dortíky vložte alespoň na 3 hodiny do mrazáku. Poté je ozdobte lesními plody nebo nasekanými pistáciemi a podávejte.

Borůvkové kešu dortíky 2 Foto: Borůvkové kešu dortíky; foto: Janina Černá / Cukrfree

Sladký život bez cukru

CukrFree blog Foto:

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka výtečné kuchařky, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařka z něj vyšlá byla ihned vyprodána a okamžitě se dotiskovala.

Videa

reklama

reklama