Bombastický krémový freakshake

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Bombastický krémový freakshake  Foto:
Bombastický krémový freakshake
Foto: archiv Baileys

Rozlučka s prázdninami si zaslouží ohromnou oslavu. Stejně bláznivou, jako je freakshake připravený z krémového likéru Baileys. Dejte sbohem žhavým letním večerům a naposledy se nechte svést hříšnou chutí pompézního krémového drinku.

Freakshake – nápoj, nebo dezert? Pravděpodobně něco mezitím. Pravidlo je jednoduché – čím bohatší, tím lepší. Přidejte víc šlehačky, polevy, zdobení, čokolády. Jednoduše víc všeho, co máte rádi.

Monstrózní lahůdku „vynalezli“ před dvěma lety v kavárně Pâtissez v australském hlavním městě, odkud se rozšířila na stoly labužníků celého světa. Šílené koktejly nyní zdobí galerie všech milovníků fotogenických pokrmů a je pouze otázkou času, kdy jim přijdete na chuť i vy.

Suroviny
Baileys Original 50 ml
studené espresso 50 ml
vanilková zmrzlina 3 kopečky
mléko 125 ml
čokoládová poleva
kuličky z tmavé a světlé čokolády
čokoládové brownies
Postup
1

Čokoládovou polevu naneste na hrdlo sklenice a obalte ji v čokoládových kuličkách.

2

Rozmixujte Baileys, vychlazené espresso a mléko spolu s dvěma kopečky zmrzliny a přelijte shake do sklenice.

3

Začněte s vrstvením a postupně přidejte poslední kopeček zmrzliny, šlehačku a kostku čokoládového brownie.

4

Nakonec zakápněte polevou a dozdobte kuličkami z čokolády.

Bombastický krémový freakshake  Foto: Bombastický krémový freakshake; foto: archiv Baileys

Videa

reklama

reklama