Bombardino

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Bombardino Foto:
Bombardino
Foto: S Italem v kuchyni II.

Narodilo se roku 1974 v Livignu a od té doby jeho věhlas nepominul, nýbrž roste do výšin italských vrcholků. Až si budete chtít připomenout svou báječnou zimní dovolenou, tak víte co...

Legenda praví, že restauratér zvaný Il Genovese připravoval před 36 lety ve své horské chatě hostům něco na zahřátí. Jeden z nich se ovšem nechtěl spokojit s tím, co zná, a žádal vynalézavého majitele, aby mu připravil něco extra! Ten ze dvou studených alko drinků a pod vlivem chvilkové inspirace připravil jeden teplý nápoj. Host, který pil Bombardino ve světové premiéře, vykřikl nadšením: „Je to bomba!“ 
A od té doby se na dolomitských vršcích nezahřívají lyžaři jen sluncem a sportem. Až dodnes.

Suroviny
vaječný koňak 1 dcl
mléko 0,4 dcl
whisky 0,4 dcl
šlehačka na ozdobení
Postup
1

Jde to velmi snadno. Vaječný koňak s whisky zahřejete s mlékem. Přitom nesmíte překročit teplotní hranici 80 °C, tekutina nesmí vřít.

2

Poté nalévejte do hrníčků, zdobte šlehačkou a usmívejte se ještě víc.

S Italem v kuchyni II.S Italem v kuchyni II.

 

S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.

Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.

Videa

reklama

reklama