Boloňská omáčka z čočky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Boloňská omáčka z čočky  Foto:
Boloňská omáčka z čočky
Foto: Marek Kučera

Senzační kousek z veganské kuchyně potěší i nevegetariány. Vsadíme se, že by jí nepohrdli ani roduvěrní Italové. Omáčka je skvělá k celozrnným špagetám nebo nudlím soba z pohankové mouky.

Recept

Boloňská masová omáčka podle Marcelly Hazan Foto:

Boloňská masová omáčka podle Marcelly Hazan

Proslulá kuchařka, která naučila Ameriku vařit italskou kuchyni, ve své nestárnoucí knize Klasická italská kuchyně nabízí autentický recept na oblíbenou omáčku.
Suroviny
uvařená červená čočka 100 g
cibule 1 ks
řapíkatý celer 1 řapík
mrkev 1 ks
sušené oregano
čerstvě namletý černý pepř
kvalitní rajčatová omáčka 250 ml
červené víno 75 ml
sůl
těstoviny (např. špagety) 400 g
Postup
1

Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Osolte, opepřete a dochuťte oreganem. Na středním stupni osmažte dozlatova.

2

Přidejte rajčatovou omáčku a vařte ještě 5 minut, pak vlijte víno a nechte ho odpařit. Vsypte čočku a dobře promíchejte. Omáčkou přelijte těstoviny uvařené podle návodu a podávejte posypané sýrem.

Boloňská omáčka z čočky  Foto: Boloňská omáčka z čočky; foto: Marek Kučera

Uložit

Videa

reklama

reklama