Boloňská omáčka z čočky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Boloňská omáčka z čočky  Foto:
Boloňská omáčka z čočky
Foto: Marek Kučera

Senzační kousek z veganské kuchyně potěší i nevegetariány. Vsadíme se, že by jí nepohrdli ani roduvěrní Italové. Omáčka je skvělá k celozrnným špagetám nebo nudlím soba z pohankové mouky.

Další zajímavé a nevšední recepty z luštěnin najdete v novém čísle časopisu prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Suroviny
uvařená červená čočka 100 g
cibule 1 ks
řapíkatý celer 1 řapík
mrkev 1 ks
sušené oregano
čerstvě namletý černý pepř
kvalitní rajčatová omáčka 250 ml
červené víno 75 ml
sůl
těstoviny (např. špagety) 400 g
Postup
1

Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Osolte, opepřete a dochuťte oreganem. Na středním stupni osmažte dozlatova.

2

Přidejte rajčatovou omáčku a vařte ještě 5 minut, pak vlijte víno a nechte ho odpařit. Vsypte čočku a dobře promíchejte. Omáčkou přelijte těstoviny uvařené podle návodu a podávejte posypané sýrem.

Boloňská omáčka z čočky  Foto: Boloňská omáčka z čočky; foto: Marek Kučera

Uložit

Videa

reklama

reklama