Semla, v množném čísle semlor, je severský dezert, který je nejpopulárnější nejspíš ve Švédsku. Hodně ho pečou na Velikonoce, ale jako dezert ke kávě se hodí opravdu kdykoliv. Je totiž famózní!
Seznamte se s korejskou kuchyní v jedné misce. Na rýži, barevné zelenině a smaženém mase nebo tofu trůní vejce, smažené či syrové, podle libosti. Autentické chuti dosáhnete především díky...
Věnečky jak z cukrárny si podle receptu zvládnete udělat i doma. Příprava je sice trošku časově náročná, ale za ten výsledek to stojí. Zvlášť pokud hotové věnečky doplníte lahodným žloutkovým krémem...
Hnědá rýže s kousky krémového avokáda, pečenými paprikami a fenyklem je neskutečně výtečná! Chutná skvěle i sama o sobě, ale můžete ji podávat i jako přílohu.
V této neobvyklé španělské variantě čokoládového mousse nahrazuje olivový olej extra virgin obvyklou smetanu, výsledkem je hedvábná textura a náznak příchuti oleje. Použijte olej s jemnou chutí, aby...
Stew je název pro pomalu dušené jídlo z masa, zeleniny, popřípadě i s přílohou v jednom hrnci. Společným vařením se všechny chutě krásně prolnou a vytvoří výtečnou omáčku. Je to vlastně modernější...
Koláč je rychlý, proto se hodí například v létě, kdy očekáváte větší společnost na grilování a máte spoustu jiného vaření. Neprozrazujte však, že dort nedal tolik práce, a nechte se jen chválit....
Pozdrav z ohnivé Kalábrie. Špička boty je proslulá svými plážemi, stálým sluncem, pěstováním chilli papriček a fenyklu. Ve spojení s všudypřítomnými rajčaty vzniká pikantní jídlo, které si zaslouží...