Bloody Mary salát

Doba přípravy:
Počet porcí: 2-4
Bloody Mary salát  Foto:
Bloody Mary salát
Foto: Michal Šajmir

Pro všechny milovníky oblíbeného koktejlu Bloody Mary jsme připravili netradiční salát z ingrediencí, které jsou pro tento drink typické. Marináda s vodkou dodá rajčatům velmi dobrou chuť a šťavnatost. Ideální pohoštění na silvestrovskou party :)

Suroviny
česnek, drcený 1 stroužek
vodka 1 lžíce
čerstvý křen, nastrouhaný 1 lžička
šťáva a kůra z jednoho citronu
tabasco 1 lžička (nebo dle chuti)
vypeckované zelené olivy, nakrájené na kolečka 50 g
řapíkatý celer, nakrájený na tenké plátky 2-3 řapíky
sýr s modrou plísní, např. Zlatá niva 100-150 g
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Ve středně velké míse smíchejte na půlky překrojená rajčátka, česnek, vodku, olej, worchester, křen, citronovou šťávu a kůru a tabasco.

2

Důkladně promíchejte tak, aby rajčata byla důkladně pokrytá marinádou. Zakryjte a nechte marinovat v lednici 1-2 hodiny. Poté mísu z lednice vyndejte a nechte salát dojít do pokojové teploty.

3

Na velký talíř nebo nízkou mísu nakrájejte nebo nalámejte modrý sýr. Na něj pak rovnoměrně rozložte rajčatovou směs a pokapejte zbývající marinádou z misky.

4

Navrch salátu rozložte nakrájené řapíky celeru, lístky celerové natě a nakrájená kolečka z oliv. Dochuťte solí a pepřem.

Prima tipy: Pokud chcete vynechat vodku, můžete místo ní do marinády šplíchnout bílý nebo červený vinný ocet. S ingrediencemi si můžete i variabilně pohrát. Podle chuti přeidejte víc citrusové chuti, hodí se i ančovičky, pečené červené papriky nebo chilli papričky. Místo sýra s modrou plísní lze použít mozzarellu Jako příloha jsou vhodné opečené tousty.

Bloody Mary salát  Foto: Michal Šajmir

Bloody Mary salát  Foto: Michal Šajmir

Bloody Mary salát  Foto: Michal Šajmir

Bloody Mary salát  Foto: Michal Šajmir

Bloody Mary salát  Foto: Michal Šajmir

Bloody Mary salát , Foto: Michal Šajmir

www.michalsajmir.com

 

 

 

 

 

Videa

reklama

reklama