Blondýnky s jahodami

Doba přípravy:
Počet porcí: 16 ks
Blondýnky s jahodami Foto:
Blondýnky s jahodami
Foto: Marek Kučera

Tak jako se vláčnému čokoládovému moučníku říká „brownies“, jeho světlý protějšek nese jméno „blondies“. A blondýnkám odjakživa jahodová slušela!

Suroviny
máslo 1/3 hrnku
cukr krupice 2/3 hrnku
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 lžička
prášek do pečiva 1/4 lžičky
sůl 1/4 lžičky
jahody 1 hrnek
Postup
1

Troubu předehřejte na 175 °C. Čtvercovou pečicí formu o straně 25 x 25 cm vyložte papírem na pečení a nechte ho trochu přečnívat přes okraje. Papír potřete máslem.

2

Ve vodní lázni rozehřejte za stálého míchání čokoládu s máslem, až vznikne hladká směs. Mimo oheň do ní vmíchejte cukr. Jak směs trochu zchladne, může se zdát, že se odděluje, ale nelekejte se, je to v pořádku. Zašlehejte do ní vejce, vanilku, zatřete mouku, prášek a sůl jen natolik, aby se mouka spojila s tekutými přísadami. Lžící vmíchejte jahody a těsto vlijte do připravené formy.

3

Pečte 25 až 30 minut, až budou blondies na povrchu světle zlaté a těsto se nebude lepit na špejli, vpíchnutou do středu. I s formou postavte na mřížku a nechte zcela vychladnout. Za pomoci papíru vyjměte z formy a nakrájejte na malé čtverečky.

4

Blondies vydrží ve vzduchotěsné nádobě v ledničce až tři dny.

Blondýnky s jahodami Foto:

Blondýnky s jahodami, foto: Marek Kučera

Spoustu dalších receptů nejen na sladké pečení najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama