Bleskový lososový koláč s koprem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Lososový koláč s koprem Foto:
Lososový koláč s koprem
Foto: All

Losos, kopr a smetana tvoří dohromady chuťově vyváženou kombinaci s nádechem luxusu. Zejména na koláči, který připravíte v luxusně krátkém čase!

Suroviny
toastový chléb 6 plátků
máslo 3 lžíce
sýr philadelphia 125 g
smetana ke šlehání 100 ml
vejce 3 ks
svazek kopru
uzený losos 200 g
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Koláčovou formu vymažte máslem a vyložte toastovým chlebem. Smetanu, sýr, vejce, sůl a pepř prošlehejte do hladkého krému. Smetanovou hmotu vlijte na korpus z toastového chleba.

2

Koláč ozdobte nakrájeným lososem a koprem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 až 30 minut, dokud povrch koláče zcela nezatuhne.

Chléb v hlavní roli

Chléb v hlavní roli, Foto: Tato kuchařka vám dokáže, že i z „obyčejného“ chleba můžete vytvořit nápaditá a chutná jídla, kterými rodinu u večerního stolu ohromíte. „Chleba s něčím k večeři“ je pro mnoho zaměstnaných žen způsob, jak připravit všední večeři pro rodinu rychle a bez velké námahy.

Autorka Milena Volfová poradí, jak upéct chleba, houstičky a další druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – plněné chleby, chléb na sladko apod. Máte-li křupavý, ještě teplý a voňavý chléb, je snadné proměnit jej v pochoutku, stačí jen pár čerstvých surovin…

A napadlo by vás, že i koupený nebo včera upečený chléb můžete použít jako výchozí surovinu pro přípravu koláčů, cheesecaků a dalších lahůdek?

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press a koupíte ji u dobrých knihkupců za 299 Kč.

Videa

reklama

reklama