Biftek s bylinkovým máslem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Biftek s bylinkovým máslem Foto:
Biftek s bylinkovým máslem
Foto: Gurmet

Voňavý den, voňavý kouř, voňavý oběd či večeře. Klasický biftek získá jak přípravou na grilu, tak bylinkovým máslem něco navíc.

Suroviny
biftek ze svíčkové (každý o hmotnosti asi 150 g) 6 ks
Bylinkové máslo:
nasekané lískové oříšky nebo pistácie 1/2 hrnku
citronová šťáva 1 lžíce
česnek (najemno nakrájený) 2 stroužky
máslo (změklé) 7 lžic
sůl
Postup
1

Všechny přísady na bylinkové máslo spolu rozmixujte, až vznikne hladká směs. Dejte ji do misky, překryjte fólií a dejte dobře vychladit, nejlépe přes noc.

2

Rozehřejte gril a plátky masa, ovázané kuchyňským provázkem, aby neztratily tvar, z obou stran opečte na požadovanou propečenost, 8 až 10 minut z každé strany. Před podáváním je nechte 5 minut stát. Na horký biftek položte kousek bylinkového másla. Podávejte s čerstvou bagetou.

Gurmet - červen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Měsíc červen mají asi nejraději děti. Jednak mají hned v jeho začátku svátek, s jeho koncem také začínají prázdniny. Na děti (a také na jejich maminky) myslíme i v časopisu Gurmet. V červnovém čísle totiž najdou praktické tipy, jak si mohou užít pořádný mejdan na Den dětí a hlavně jak si na něj připravit dobrůtky jen s malou výpomocí maminek.

O tom, že léto už klepe na dveře, není pochyb. Spolu s ním přichází také čas jedné z nejoblíbenějších sezonních aktivit – grilování. Tentokrát jsme na něj připravili několik receptů z hovězího masa, nad kterými se vám budou sbíhat sliny. Na kulinární výlet vás tentokrát pozveme do Rakouska, jehož kuchyně je nám víc než blízká. Naučíme vás také, jak si připravit osvěžující a také zdravé letní smoothies.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama